Skip to main content

Nieuws

Nieuws

Nieuws

Vraag je gratis ticket aan

Toolboxmeeting: kom erbij

‘Een toolboxmeeting heeft een positieve invloed op veiliger werken’. Met die stelling wordt de workshop op Elektro & Klimaat geopend. 

Meerdere vliegen in een klap
Op de beurs Elektro & Klimaat kunnen de bedrijven meerdere vliegen in een klap slaan. Er staan dagelijks drie toolboxmeetings gepland. De beurs is van 17 tot en met 19 september in Expo Houten. De meetings zijn gratis. Neem je afdeling mee en prikkel de collega’s met een interactieve kennisoverdracht. Voor een hapje en een drankje wordt gezorgd. 

Hoogwerkers en lawaai
De meetings worden gegeven met ondersteuning van de zogeheten bouwbox en industriebox veiligheidsinstructiefilms. Een veiligheidskundige houdt een presentatie. De thema’s die hij behandelt zijn: ‘werken met hoogteverschil’, ‘veiligheidsbewustzijn’ en ‘onderschatte gevaren’. Drie toolboxmeetings in totaal. 

De eerste meeting gaat dieper in op onder andere het gebruik van ladders en hoogwerkers. Tijdens de tweede meeting komen zaken als de risicobeoordeling LMRA en onveilige handelingen op de werkplek aan bod. Bij onderschatte gevaren kun je denken aan lawaai, orde en netheid en besloten ruimtes. 

Multiple choice
De informatieverstrekking wordt afgewisseld met multiplechoicevragen. De deelnemers kunnen antwoorden via stemkastjes, de presentator bespreekt de uitkomsten. Zo ontstaat interactie, komt een dialoog tot stand. Na afloop krijgen de deelnemers van de workshop een digitale presentielijst. De meetings kunnen worden opgenomen in de lijst met gevolgde toolboxmeetings. Bedrijven kunnen zich aanmelden door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.