Skip to main content

Nieuws

Nieuws

Nieuws

Vraag je gratis ticket aan

Schotman is de naam

Schotman is de naam

Voor de beurs Elektro & Klimaat stellen Henk & Fred verschillende exposanten voor. Vandaag: Schotman Elektro uit Assen.

Wat zijn jullie nieuwste innovaties?

Edith Meeuwis, marketing en sales: "Onze nieuwste innovaties in modulaire componenten zijn onder andere de RCM1 10kA aardlekautomaten en de Slim Compact-serie van SEP Europe. Hiermee zijn wij volledig voorbereid op de energietransitie en toekomstige ontwikkelingen. SEP Europe is ons eigen fabricaat en de laatste jaren een sterk groeiend merk, dat op productniveau volledig wordt afgestemd op wens en behoeften van de elektrotechnische installatiebranche en paneelbouw. Een nieuwe unieke serie componenten gaan we op Elektro & Klimaat introduceren. Ik kan er nog niet zoveel over zeggen, maar de elektro-installatiebranche wordt hier heel erg blij van.”

Wat zijn de speerpunten die je graag naar buiten wilt brengen (bijvoorbeeld over innovatie of duurzaamheid)?

"Onze eerder genoemde Slim Compact-serie speelt in op de verduurzaming in woningen. Duurzame energiebronnen vragen namelijk om een aanpassing of uitbreiding van de groepenkast. Deze serie maakt het mogelijk om meer installatieautomaten, aardlekschakelaars en aardlekautomaten in dezelfde groepenkast te plaatsen, wat resulteert in 50 procent ruimtebesparing ten opzichte van conventionele componenten. De serie voldoet aan een minimale kortsluitvastheid van 6kA en bevat hoofdschakelaars, aardlekschakelaars, aardlekautomaten en installatieautomaten."

Hoe willen jullie je profileren?

"Schotman Elektro is dé onafhankelijke elektrotechnische toeleverancier van Nederland, bekend om betrouwbaarheid, service en technische oplossingen tegen een acceptabele prijs. Wij leveren A-merk kwaliteit met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Met een schat aan technische kennis in eigen huis kunnen we onze afnemers volop ondersteunen en adviseren. Daarnaast leveren we onze producten altijd uit eigen grote voorraad. Een opmerkelijk pluspunt in onze branche”.

Waarom nemen jullie deel aan Elektro & Klimaat?

“Vanwege de merkherkenning en de naamsbekendheid bij bestaande en nieuwe klanten. We willen nieuwe contacten leggen en bestaande relaties warm houden. We zien er ook een mooie mogelijkheid in om nieuwe producten te introduceren.”

Hebben jullie onlangs nog iets bereikt waar jullie echt trots op zijn?

“Ons marktaandeel als aanbieder en producent van groepenkasten en modulaire componenten is de laatste jaren aanzienlijk gegroeid.”

Welke noviteit gaan jullie op de beurs laten zien?

“Onze stand is verdeeld over twee merken, SEP Europe en Gacia Europe. SEP Europe zal onder andere  de volgende artikelen presenteren, met enkele randartikelen ernaast: PV-verdelers, Slim Compact-serie, RCM1 aardlekautomaten, FT-serie aansluitblokken en natuurlijk de nieuwe serie SEP componenten algemeen. Van het merk Gacia Europe wordt het volgende vertoond: PV-verdelers, een groepenkast van Gacia Europe en distributieblokken, maar ook de vertrouwde modulaire componenten.”