Skip to main content

Nieuws

Nieuws

Nieuws

Vraag je gratis ticket aan

Dé elektrobeurs van Nederland

Henk & Fred organiseert van 17 t/m 19 september Elektro & Klimaat in Expo Houten. Dé elektrobeurs van Nederland waar je alles vindt over schakelmateriaal, laadpalen, verlichting, groepenkasten, (brand)veiligheid, gereedschap, kabels en domotica. Maar ook over warmtepompen, infraroodverwarming en batterijopslag.

Elektro & Klimaat
Met ruim 70 standhouders op het gebied van E-installatie is Elektro & Klimaat dé Elektrobeurs van Nederland. “Er is behoefte aan een specifieke E-beurs”, zegt beursmanager Matthea Kiemeney.  "Henk & Fred staat bekend als het magazine voor de elektrotechniek. Met afgezien van de Coronajaren een jaarlijks beursevent met een breed scala aan exposanten op het gebied van schakelmateriaal, verlichting, groepenkasten, kabels, domotica, laadpalen, (brand)veiligheid en gereedschap. En omdat bij nieuwe technieken als de warmtepomp, infraroodverwarming en batterijopslag, de E-installatie steeds belangrijker wordt, hebben we ook het segment ‘Klimaat’ toegevoegd op de beurs van 2024.”

Meer kennisdelen
Elke installateur of monteur is tegenwoordig druk. Elektro & Klimaat bevat een uitgebreid aanbod van exposanten en een divers programma waardoor de tijd van de bezoeker goed wordt besteed. Daarnaast wordt er nog intensiever samengewerkt met brancheorganisaties, die tevens bijdragen aan het programma. De nadruk ligt deze editie nog meer op kennisoverdracht en netwerken. Bij de lezingen wordt ingespeeld op actuele thema’s waar de installateur meer over wil weten, er kunnen dagelijks diverse cursussen worden gevolgd en certificaten worden behaald of verlengd. We focussen ons op een breed publiek, naast installateurs behoren ook architecten, gebouwbeheerders en aannemers tot de doelgroep. 

Feestje voor de branche
Iedere beursdag opent Elektro & Klimaat met een spetterende openingsact of lezing. Bij voorgaande beursedities van Henk & Fred waren er bijvoorbeeld lezingen van Formule 1-analist Robert Doornbos, astronaut André Kuipers en scheidsrechter Bas Nijhuis. De woensdagavond wordt een ‘feestje voor de branche’, want op deze avond vindt de Grote Finale plaats van de Henk & Fred verkiezingen ‘Monteur van het Jaar’- en ‘Installatiebedrijf van het Jaar’. Beide verkiezingen werden in 2023 voor het eerst georganiseerd - om meer nadruk te leggen op het mooie vak van monteur en installateur - en waren goed voor een volle beurshal met een afsluitend optreden van René Karst. De woensdagavond staat vooral in het teken van netwerken en bijpraten met collega’s uit het vak.